MAGAZIJN
48.000 M²
HOOGTE
13.70 M
DUURZAAMHEIDSLABEL
GPR 4
KANTOOR
.500 M²
VLAKHEID
DIN 15.185
SPRINKLER
ESFR

In Helmond heeft District54 haar grootste complex tot nu toe gerealiseerd. Ontwikkeld in drie fasen, respectievelijk in 2004, 2006 en in 2013 en met een totaal oppervlak van meer dan 50,000 m², verdeeld over ongeveer 48,000 m² magazijn en ca. 4,500 m² kantoorruimte.

De eerste fase van dit complex is in 2004 op risico ontwikkeld en is de springplank gebleken voor de uitbreidingen die daarna zijn gerealiseerd. Na enige jaren DHL te hebben gehuisvest, is het complex later opgenomen door APC, dat inmiddels een onderdeel is van het wereldwijde Schneider Electric.

Door de groei die Schneider heeft doorgemaakt hebben we in 2013 de derde fase voor hen mogen ontwikkelen. Voorzien van 300 grondbronnen, volledige vloerverwarming in het magazijn en een Colt Caloris HVAC systeem in het kantoorgedeelte, is deze fase met recht GPR gecertificeerd met een energielabel A.

Met een vrije hoogte van 13,70 meter en vanaf de oplevering al volledig voorzien van de benodigde stellingen, infrastructuur en meubilair kon Schneider het object meteen volledig in gebruik nemen, zonder daarbij de continuïteit van de bestaande activiteiten te beperken.

De vloeren zijn uitgevoerd door Van Berlo Bedrijfsvloeren en hebben een vlakheidscertificaat van  DIN 15.185, met een maximale last per m² van 50 kN en een maximale puntlast van 80 kN. De combinatie van deze vloer met het door van Berlo ontwikkelde mini-Vibro funderingssysteem met geïntegreerde warmte/koudeopslag, waarbij de laadkuil zowel als collector dient in de zomer en ontdooid kan worden in de winter, is volstrekt uniek.

Medio 2015 heeft District54 een overeenkomst gesloten AEW Europe, die het complex heeft overgenomen en het in een logistiek beleggingsfonds zal plaatsen. Dit geeft ons weer de ruimte om nieuwe ontwikkelingen te realiseren die u als klant volledig ontzorgen.

Een vraag ontwikkeld?

Bent u benieuwd hoe wij de groei van uw bedrijf kunnen faciliteren? Bereik ons via email of een contactformulier

Mail info@district54.nl